Refinansier alle dine dyre smålån inn i boligen

Det å refinansiere dyre smålån kan spare deg for tusenvis av rentekroner hver eneste måned. Ved å samle mange mindre lån i ett større lån, vil du bare måtte forholde deg til én rente og ett månedlig avdrag.

Mange refinansierer ved å bake smålån inn i boliglånet sitt. Dette gir en gunstig rente og gode lånevilkår. Dersom lånene dine til sammen ikke utgjør mer enn 85 % av boligens verdi, kan lånene slås sammen.

Men hva gjør du dersom du ikke eier egen bolig? Da kan du vurdere å refinansiere lån med sikkerhet i andres bolig!

Sikkerhet gir lavere rente

Fordelen med å refinansiere med sikkerhet, er at banken vil gi deg en snillere rente. Dette vil du kunne spare mye penger på i lengden.

Et refinansieringslån uten sikkerhet vil fortsatt være mer gunstig enn å betale på mange smålån uten sikkerhet.

Det vil likevel alltid lønne seg å få et refinansieringslån med sikkerhet. Da må du ha en bolig eller annen fast eiendom banken kan ta sikkerhet i. Denne sikkerheten gjør at banken krever lavere rente enn ellers. Et lån uten sikkerhet er risikofylt for banken. Dersom du ikke gjør opp for deg, kan banken tape mye penger. Derfor skrur de opp renten for å sikre inntjening på lånet.

Få sikkerhet gjennom medlåntaker eller kausjonist

Dersom du ikke eier egen bolig, kan du søke refinansieringslån hos banken med sikkerhet i andres bolig. Dette forutsetter så klart at du kjenner noen som er villige til å ta denne risikoen. Som regel vil det være snakk om foreldre, besteforeldre eller lignende.

 

En medlånsøker vil stå ansvarlig for lånet sammen med deg. Dette betyr at dersom lånet gis med sikkerhet, vil banken pantsette hele eller deler av medlånsøkers bolig. Konsekvensene kan med andre ord være store for medlåntaker dersom du ikke betaler ned på de månedlige avdragene.

Dersom du er usikker på hvordan du kan kvitte deg med gjelden på en mest mulig effektiv måte, anbefaler vi å snakker med en av våre dyktige rådgivere. Du vil da får gode råd om hvordan situasjonen kan håndteres, og hvilke muligheter du har. Vi kan også gi deg tips for en mer økonomisk hverdag. Vi hjelper deg med å unnagjøre dyre smålån, enten du eier bolig eller ikke. Snakk med oss, og finn ut hvilke løsninger som passer best i din situasjon.

 

Kontakt oss i dag så hjelper vi deg på bena igjen.

TT Forsikring og Finans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *